5 Richtlijnen om snel te kunnen afvallen

Een crash dieet is geen goed plan. Maar dat wil niet zeggen dat snel afvallen geen optie is. Er zijn namelijk genoeg alternatieven om op een snelle manier gewicht te verliezen.

Hieronder volgen 5 belangrijke richtlijnen die jou kunnen helpen om 10 kilo of meer te verbranden in vrij korte tijd. Als vanzelfsprekend geldt: hoe meer van deze richtlijnen je combineert, hoe meer effect je zal behalen.

 

Gezonde recepten

Het begint met voeding. Voeding is de brandstof voor je lichaam. Want je haalt energie uit voeding. Wat een crash dieet verkeerd doet, is dat het zorgt dat je weinig binnenkrijgt. Het idee is dat je dan ook snel afvalt, wat zeker waar is. Maar gezond is het niet, want je krijgt geen energie meer binnen en wordt dus moe en futloos. Je verzwakt. Je spieren worden niet meer gevoed, maar ook je hersenen hebben zekere vormen van voeding heel hard nodig.

Het is dus niet de bedoeling dat je gaat vasten. Gezonde recepten kunnen je perfect helpen om

  • Wél genoeg energie binnen te krijgen om de hele dag door te komen en al die dingen te doen die je lichaam moet doen;
  • Níet aan te komen in vetmassa, doordat alle voeding ook weer netjes verbrand wordt.

Het beste is om op zoek te gaan naar voeding waarin weinig koolhydraten en redelijk wat eiwitten en onverzadigde vetten aanwezig zijn. Die helpen je om gezond te eten en voldoende energie te krijgen.

 

Meer beweging

Hoe meer je beweegt, hoe meer je energie verplaatst wordt. Met verplaatsen wordt eigenlijk bedoeld: verbrand. Vet wordt daarmee ook verbrand, want je vetmassa slinkt op het moment dat je spieren het nodig hebben.

Beweging kan je in de ruime betekenis van het woord zien. Ga lekker een stuk lopen of fietsen,  neem wat vaker de trap op het werk en maak regelmatig wat oefeningen. Er zijn genoeg oefeningen die je thuis kan doen.

 

Ga sporten en/ of intensiever trainen

Beweging is één ding, maar sporten en intensiever bewegen is toch wel heel wat anders. Eigenlijk is dit een heel belangrijk onderdeel van het verliezen van gewicht. Want door intensieve sporten en bewegingen kun jij ervoor zorgen dat je gewicht in rap tempo afneemt, spiermassa wordt aangemaakt en je dus op een gezonde manier afvalt. Je voorziet je lichaam van meer spieren en kan op die manier verzekerd zijn van een mechanisme dat vanzelf vet voor je gaat verbranden met dat het het lijf binnenkomt. Spieren hebben immers altijd energie nodig en nemen dus al het ergste van de vetmassa wag.

 

Blijf fit

Het is ook heel belangrijk om fit te blijven, zowel lichamelijk als mentaal. Doe dus vooral dingen waar je energie van krijgt en voorkom dat je alleen maar met je werk bezig bent. Werken neemt veel stress met zich mee en daardoor komen hormonen vrij die je dikker maken. Je hebt meer honger, maar verbrand minder snel.

Door regelmatig fit te blijven (en combineer dat met wandelen, bewegen en intensief sporten), zal je merken dat je lekkerder in je vel zit en het afvallen een stuk meer vanzelf gaat.

 

Water drinken

Tot slot is het van belang om water te gaan drinken. Het is niet zo dat je van water afvalt, want water doet eigenlijk helemaal niks. Maar water vult wel en voorkomt dus dat je meer andere zaken gaat drinken die wel suikers bevatten. Zoals alcohol, vruchtensappen en gesuikerde limonade. Daarnaast zorgt het water ervoor dat je afvalstoffen sneller kwijtraakt en hydrateert het je lichaam op een goede en gezonde manier. Zeker wanneer je gaat sporten en bewegen kan het geen kwaad om lekker veel water tot je te nemen en je vochtgehalte op peil te houden.